Ik wens je genoeg

Afgelopen week ben ik er samen met mijn moeder even een weekje tussenuit geweest. Dat waren hele bijzondere en waardevolle dagen. Bij terugkomst kreeg ik van verschillende kanten heftige berichten binnen. Dat varieerde van een onverwachts verbroken relatie, een ernstige ziekte die ontdekt is tot aan een plotseling overlijden. Dat herinnerde me aan onderstaand gedicht en vind het voor vandaag heel toepasselijk.

Ik wens je genoeg zon om een opgewekte houding te houden
Ik wens je genoeg regen om de zon te waarderen
Ik wens je genoeg geluk om je geest levend te laten zijn
Ik wens je genoeg pijn om de kleine schoonheid van het leven beter te waarderen
Ik wens je genoeg winst om je behoeften te bevredigen
Ik wens je genoeg verlies om je bezittingen te waarderen
En… ik wens je genoeg “hallo’s” om een afscheid te kunnen doorstaan

2 Comments

  1. Mooi gedicht. HALLO!

  2. Mooi Veer….komt weer binnen! X jacqie

Comments are closed